۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور نیازمند احیاو نوسازی است

قزوین- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در بیش از ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهری وجود دارد که باید با مشارکت مردم نوسازی و احیا شود.

سید محمد پژمان معاون وزیر راه و شهرسازی در سفر به قزوین برای بازدید از بافت ناکارآمد در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کند شدن روند احیای بافت های فرسوده اظهارداشت: تمرکز کردن روی اعتبارات دولتی با توجه به تنگناها و محدودیت های اعتباری و نیز  وسعت کار شرایط را سخت کرده و اگر  مکانیزم ها را تقویت کنیم و مشارکت مردم افزایش یابد می تواند روند کار را سرعت دهد.

وی افزود: در این وضعیت باید سرمایه گذاران هم وارد میدان شوند و از ظرفیت محلات به نفع خود مردم استفاده شود تا کارساده شود به همین دلیل به نظر می رسد اگر نگاه ما فقط ملی باشد و به منابع مرکز اتکا کنیم با توجه به شرایط کشور و تعهدات چند هزار  میلیارد تومانی که کشور دارد نمی شود این پروژه را تکمیل کرد.

۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در سراسر کشور بیش از ۱۴۹۰ هزار هکتار بافت فرسوده در ۲۷۰۰ محله داریم که بیش از ۵ میلیون خانوار در آنها زندگی می کنند.

پژمان یادآورشد: در محدوده بافت های فرسوده بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی وجود دارد که جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر  در آنها سکونت دارند.

وی اظهارداشت: تاکنون حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار واحد در بافت های فرسوده و ناکارآمد نوسازی شده و مابقی نیازمند در دست اقدام است.

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: تا امروز یک خطایی داشته ایم که در نوسازی بافت های شهری به وضعیت بومی هر منطقه مانند جمعیت، موقعیت جغرافیایی، نیازها و سلیقه مردم، بافت شهری و وسعت محله توجه نکردیم و این که با نگاه ملی در تهران برای استانها تصمیم بگیریم و یک بافت فرسوده را در همه نقاط یکسان بازسازی کنیم منطقی نیست و باید به مدیریت های بومی توجه کرد.

وی اضافه کرد: کمک های ملی نمی تواند طرح را به سرانجام برساند و باید به سمت مکانیزم های استان ها رفت و با مطالعات دقیق طرح را جلو برد زیرا در طرح های توسعه شهری انطباق با شرایط اقتصادی و اجتماعی گروه های هدف دیده نمی شود.

پژمان اظهارداشت: در تامین سرانه ها، استانداردهای بالایی گرفته اند و هزینه تراشی های زیادی شده که لازم است با مطالعه این هزینه ها کاهش یابد و برای ارتقا محلات و منزلت برای ثروت آفرینی اقدام شود و بهتر است مدیریت شهری را ساده کنیم تا مردم راحت تر مشارکت کنند و ثروتی که ایجاد می شود بخشی از هزینه های زیرساختی را تامین کند و این روش مداخله در بافت ها چون در استانها اختیارات کافی ندارند بیشتر در مقیاس ملی در ستاد مرکز مطرح شده است.

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: به نظر می رسد فاصله زیادی بین تصمیمات و اجرا داریم و با اعتبارات هزینه شده طرح خروجی نداشته و روند کار بسیار کند شده که با آسیب شناسی بابت فاصله تصمیم و اجرا می بینیم که مصالح گم شده است لذا با تشکیل هیئت های اجرایی در استانها امیدواریم کارشناسان دلسوزانه تر وارد کار شوند.

پژمان افزود: کار بازسازی بافت فرسوده یک کار دلی است و مسئولین استان بیشتر در جریان مشکلات مردم هستند لذا این اختیارات را تفویض خواهیم کرد در استانها تا چند میلیارد ثروت ملی که متوقف شده به جریان افتاده و مردم سودش را ببرند.

وی گفت: این تغییر رویکردها در روند تصمیم گیری برای بازآفرینی با راهکارهای محلی و رویکرد ملی با این تفویض اختیارات جواب روشنی در مدت زمان کوتاه برای مردم محلات خواهد داشت.

۱۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده نوسازی می شود

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآورشد: چندین پروژه را در کشور استارت زده ایم و ۱۰۰ هزار فقره تسهیلات یارانه ای دولت پیش بینی شده که در یک سال حداقل ۱۰۰ هزار نفر با کمک خودشان خانه هایشان را نوسازی می کنند.

 وی اظهارداشت: دو هزار پروژه با چند هزار میلیارد تامین منابع از سوی دولت در حوزه های زیربنایی و روبنایی در جریان است تا بتوان این وضعیت را بهبود بخشید هرچند این مقدار منابع و این شتابی که در حال حاضر داریم با این اندازه و ابعاد تناسب ندارد و از مدیران استانی و شهری انتظار داریم به میدان بیایند و شتاب را بیشتر کنند.

پژمان اظهارامیدواری کرد با احیای بافت های فرسوده زمینه زندگی بهتری برای ساکنان این مناطق مهیا شود.