گره ۲۰ ساله‌ای که در دولت سیزدهم باز شد

به گزارش ایرنا، ۲ دهه پیش بود که متقاضیان تعاونی مسکن رزمندگان (ارتش) کردستان برای خانه‌دار شدن ثبت نام کردند، به امید اینکه در آینده‌ای نزدیک صاحبخانه شوند اما این پروژه هم به سرنوشت بسیاری از پروژه‌های عمرانی دچار شد و متقاضیان را در چشم‌انتظاری گذاشت.

متقاضیانی که ۲۰ سال پیش و در اوج جوانی می‌خواستند حداقل سه یا چهار سال بعد از ثبت‌نام صاحب‌خانه شوند امروز به مرز سالمندی رسیده‌اند، اما همچنان امیدوارند که حداقل در دوران سالمندی خانه‌ای از خود داشته باشند.

بزرگترین مانع تعاونی مسکن ارتش (رزمندگان) کردستان داشتن معارض بود و بارها این قضیه از سوی مسئولان مختلف استانی و کشوری مطرح و قول و وعده‌هایی برای رسیدگی و تعیین تکلیف آن داده شد اما وعده و وعیدها ۲۰ ساله شد و راه به جایی نبرد.

پس از آن و با روی کار آمدن دولت سیزدهم و همت دولتمردان و پیگیری‌های مجدانه اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان و فرمانده قرارگاه لشکر ۲۸ پیاده ارتش، موانع و مشکلات پیش روی تعاونی مسکن ارتش از سال گذشته با جدیت در مسیر رفع شدن قرار گرفت و امید تازه‌ای در دل شهروندان بلاتکلیف ایجاد شد.

پیگیری‌های استاندار کردستان و سایر مسئولان ذیربط استان برای رفع کامل موانع پیش روی این تعاونی همچنان ادامه پیدا کرد تا اینکه اردیبهشت سال جاری بالاخره نتیجه داد و در جریان سفر حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه به استان کردستان و به دستور ایشان، مشکلات واگذاری اراضی فاز ۲ شهرک وحدت شهرستان سنندج پس از گذشت ۲ دهه اختلاف بین ادارات و سازمان‌های مختلف در مورد مالکیت آن و بلاتکلیفی برخی شهروندان حل شد.

براین اساس مقرر شد پس از اخذ مجوزهای لازم از وزارت راه و شهرسازی، اراضی فاز ۲ شهرک وحدت شهرستان سنندج به صورت رسمی به اعضای تعاونی واگذار شود و ستاد کل نیروهای مسلح موافقت کرده است اسناد اراضی فاز ۲ شهرک وحدت به نام سازمان ملی زمین و مسکن صادر شود، حال پس از گذشت حدود ۲ ماه از این خبر به سراغ تعاونی مسکن رزمندگان (ارتش) استان کردستان رفتیم تا ببینیم این قضیه به کجا رسیده است”؟

رئیس هیأت مدیره شرکت تعاونی مسکن رزمندگان استان کردستان در این رابطه اظهار کرد: موانع این طرح از ابتدا، یکی بحث سند معارض مسکن و شهرسازی و سند مالکیت ارتش بود که با پیگیری هیأت مدیره گذشته و حمایت‌های خود لشکر و نیروی زمینی ارتش هم در اداره ثبت و هیأت عالی نظارت ثبت و هم در مراجع قضائی، مالکیت ارتش به اثبات رسید.

مهدی امینی افزود: در سال ۱۳۹۱ فرمان رهاسازی پهنه ۷۰ هکتاری از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) مبنی بر واگذاری این پهنه به اعضای تعاونی مسکن لشکر ۲۸ صادر وابلاغ شد بلافاصله بعد از این، مسائل و مشکلات و موانعی که بر سر راه قرار داشت، سال ۱۳۹۹ زمانی که مشکل سند معارض حل شد برای تغییر کاربری فاز ۲ اقدام صورت گرفت که پیگیری‌های انجام شده منجر به یک سری توافقات با اداره راه و شهرسازی و شهرداری شد.

به گفته وی در این توافقات ارتش علاوه بر این ۷۰ هکتار، ۶۰ هکتار از اراضی خود را در قالب طرح نهضت ملی مسکن در اختیار راه و شهرسازی قرار داد تا به مردم استان اهدا کند.

رئیس هیأت مدیره شرکت تعاونی مسکن رزمندگان یادآور شد: همچنین سند مجموع ۱۳۰ هکتار بنام بنیاد تعاون ارتش صادر و تحویل شده و و انتقال ۶۰ هکتار موضوع توافقات در راستای طرح نهضت ملی در شرف انتقال بنام اداره راه و شهرسازی است.

وی افزود: هم اکنون بحث انتقال سند در دفترخانه شماره سه سنندج در حال پیگیری است و بحث مالیات آن هم پرداخت شده و مراحل بروکراسی اداری هم در حال انجام است و در روزهای آینده سند ۶۰ هکتار به اسم مسکن و شهرسازی منتقل می‌شود و در قبال آن هم مسکن و شهرسازی پای تعهدات خود مبنی بر اینکه مجموع ۱۳۰ هکتار در سریع‌ترین زمان وارد کمیسیون ماده پنج استان شود.

رئیس هیأت مدیره شرکت تعاونی مسکن رزمندگان استان کردستان افزود: فعلاً زمین تحویل اعضا داده نمی‌شود تا زمانی که قابلیت بارگذاری پیدا کرده و ساخت و ساز روی اراضی انجام شود.

وی یادآور شد: پس از اخذ کمیسیون ماده پنج واگذاری زمین به اعضا منوط به انجام عملیات آماده سازی و توسعه شبکه‌های آب و فاضلاب و برق، خاکبرداری وخاکریزی معابر و شروع جدول‌گذاری و تعیین کدهای ارتفاعی همچنین پرداخت وجه زمین خواهد بود.

تسریع در برگزاری کمیسیون ماده پنج

مدیرعامل تعاونی مسکن رزمندگان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اقدامات لازم در بحث پهنه ۱۲۰ هکتاری از سال ۱۳۹۶-۱۳۹۷ شروع شد و ظرف این چند سال به نتیجه رسید که جا دارد از صبوری و اعتماد مردم به مسئولان در این راستا تقدیر کنیم.

جمشید خسروی افزود: در این قضیه ارتش اقدامات خوبی انجام داده و مهمترین اقدام آن اهدای ۶۰ هکتار از بهترین اراضی خود به طرح نهضت ملی مسکن و کمک به خانه دار شدن مردم بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها خواسته ما این است که در اینده نزدیک کمیسیون ماده پنج همزمان با انتقال سند که در حال انجام است برگزار شود، گفت: می‌طلبد به منظور تسریع در روند کار خود مسکن و شهرسازی هم اقدامات لازم را در خصوص کمیسیون ماده پنج انجام دهد.

خسروی تاکید کرد: اعتمادسازی لازم در این زمینه انجام شده و هزینه‌های لازم از طرف ارتش نیز پرداخت شده است، حال می‌طلبد که راه و شهری پا پیش بگذارد، ضمن اینکه در این زمینه به حمایت مسئولان استان از استاندار، معاونت عمرانی استاندار و راه و شهرسازی نیازمندیم.

وی یادآور شد: ۶ ماه اول سال فصل عمرانی در استان است و لذا باید تلاش کنیم قبل از رسیدن به سرمای هوا و متوقف شدن اقدامات عمرانی، کارهای مربوط به آماده سازی پروژه را انجام دهیم و تا قبل از اینکه هوا سرد شود ۸۰ درصد کار را پیش ببریم.

مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن رزمندگان افزود: طراحی که بر روی شهرک بانتا (وحدت) انجام شده بهترین طرح بوده و کوچه‌های زیر ۱۰ متر نداریم و از نظر فنی ساختار و زیرساخت یکی از بهترین نقاط شهر خواهد شد به شرط اینکه مسئولان حمایت کنند.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی کردستان نیز در این رابطه گفت: براساس توافقاتی که انجام شده قرار است که اسناد ارتش با نام زمین و مسکن منتقل و مصوبه شورای عالی ابلاغ شود و این اتفاق قرار است در روزهای آینده بیفتد.

مصطفی رضایی افزود: بعد از این اتفاق حداقل در یک ماه اخیر این قابلیت وجود دارد که مشکل این تعاونی رفع شود، ضمن اینکه وقتی مشکل انتقال سند رفع و نهایی شد ما می‌توانیم به نام دولت درخواست را وارد کمیسیون ماده پنج کنیم و کمیسیون بلافاصله قابل انجام است و در این زمینه نگرانی نداریم.

وی یادآور شد: باید فرآیند الحاق اسناد توسط شورای عالی تصویب شود وتصویب آن هم به انتقال سند منوط شده است و در حال در این زمینه مشکلی وجود ندارد و موضوع سند که نهایی شود در یک ماه اخیر مشکل شهروندان حل خواهد شد.

اعضای تعاونی مسکن رزمندگان استان کردستان (شهرک بانتا) حدود هزار و ۸۰۰ نفر هستند که قرار است با مساعدت‌ها و پیگیری‌های مسئولان بعد از ۲ دهه به حق خود برسند.